Skip to main content
 

Vollegrondsgroentetelers die
denken vanuit het schap.

 

Wortelspecialist pur sang. Groots in teelt en verwerking van bio-peen.

Van zaaien, tot oogsten, verwerken en leveren

Jaarrond de lekkerste wortelen, bloemkool, koolrabi en broccoli leveren, dat is waar onze teeltcollega’s elke dag voor gaan. Van pril zaadje tot aan het schap in de supermarkt. Polderfresh teelt, verwerkt en verhandelt vollegrondsgroenten van topkwaliteit.

Van Nederlandse bodem

Wij zijn groot in bio-peen. In de Noordoostpolder telen we samen met regionale partnertelers wortelen in allerlei soorten en maten – hoofdzakelijk bio – voor zowel de retail, als de groothandel en verwerkende industrie. In onze productiefaciliteit worden de wortelen gewassen, gepolijst, gesorteerd en in elk gewenst formaat verpakt om vervolgens door onze transportcollega’s afgeleverd te worden bij de klant. Daarnaast telen we bloemkool en broccoli in diverse variëteiten. Zo van het land, vers bij de klant.

Van Spaanse bodem

Op de vruchtbare gronden in Andalusië telen onze Spaanse collega’s op een areaal van 580 hectare vollegrondsgroenten van uitstekende kwaliteit. Van november tot april telen we verschillende variëteiten broccoli, bloemkool, koolrabi en peen. We zijn niet alleen teler, we regelen ook het gehele verpakkings-en verladingsproces in eigen huis. Onze producten vinden hun weg richting Europese afnemers in de retail, verwerkende industrie en uiteindelijk natuurlijk naar de consument.

https://www.youtube.com/watch?v=vFycByB-Yaw

Korte keten,
vers product

We telen en verwerken uw producten geheel op maat. Samen met u gaan we om tafel om het assortiment, verpakkingen en overige specificaties in kaart te brengen.

We werken daarbij samen met de beste zaadveredelaars en partners in de keten. Allemaal met één doel, de rassen die wij verbouwen optimaal afstemmen op uw wensen. Maar er is meer. Doordat wij de hele keten van teelt tot schap in eigen hand hebben bent u verzekerd van een extreem vers product. Jaarlijks wordt op deze wijze een groot volume groenten geteeld, geoogst, verwerkt, opgeslagen, verhandeld en door onze transportcollega’s gedistribueerd. Verser kan het niet.

Jaarrond topkwaliteit

Jaarrond leveren wij grote volumes vollegrondsgroenten van constante kwaliteit. Naast onze eigen teelt werken wij samen met geselecteerde telers die wij ondersteunen met intensieve teeltbegeleiding.

De producten worden direct na oogst in onze koelcellen gekoeld en blijven tot aan het schap in geconditioneerde ruimtes. Met onze teeltlocaties in de Noordoostpolder en Spanje en onze verbindingen in de keten, lukt het ons het hele jaar door te voldoen aan uw vraag. Of het nu gaat om een pallet per maand of om dagelijkse levering, wij hebben altijd de gewenste hoeveelheid beschikbaar die u op dat moment nodig heeft.

Bio is bio.
Punt.

Grote kans dat de bio-peen die u in de winkelschappen treft van onze hand komt. Bij ons teelt- en verwerkingsbedrijf Polderfresh zijn wortelen onze grootste specialiteit.

Conventioneel, maar met name bio. Naast onze eigen teelt werken we nauw samen met een groep vaste contracttelers waarvan we weten dat ze de bio-teelt goed in de vingers hebben. Vanaf de eerst grondbewerking tot aan de oogst en later de verwerking wordt de kwaliteit nauwkeurig door onze specialisten gecontroleerd. Voor de verwerking van onze bio-producten hebben wij een aparte spoel-, sorteer en verpakkingslijn met bijhorende waswatervoorziening. Hierdoor kan er geen kruisbesmetting op treden met conventionele producten. Bij ons is bio ook echt bio. Natuurlijk.

Met drie productielijnen voor schaalverpakkingen is Polderfresh de grootste in kleinverpakking.

17500000

kilo peen per jaar

700

hectare teelt

160

pallets bloemkool per dag uit Spanje

In samenwerking met telers en afnemers zorgen wij voor kwaliteitsproducten, op tijd in de juiste hoeveelheid en in de gewenste sortering.

Good food, good company

Samen iets moois laten groeien? Wij zijn gevestigd in Maasdijk, Espel en Spanje. Altijd welkom! Wilt u meer weten over onze teeltoplossingen? Neem contact op met Maarten Feenstra. Meer weten over onze verwerkingsmogelijkheden? Bel Sjaak Fatels.